Cres, sigurno jedan od najdivnijih otoka Jadrana, oduševljava divljinom i predivnim prizorima. Od bjelogoričnih šuma i čarobnih labirinata do strmih hridi i pogleda na morsko bespuće, romantično u suton ili divlje i zastrašujuće u vrijeme olujnih dana. Trenutno ćete otputovati u prošlost hodajući uz mirise raznog mediteranskog bilja.Osim toga voziti se creškim cestama prava je avantura zbog mnogobrojnih ovaca koje odmaraju na toplom asfaltu. Ovce, srne, orlovi, nekad delfini, dio su otočkog folklora. Pitoreskna mjestašca, posebni okusi i mirisi. Možda nije slučajno što je baš Frane Petrić, filozof sa Cresa, napisao poznato utopijsko djelo “Sretan grad”.

Program koji smo za vas pripremili neodoljiva je kombinacija upravo u duhu samog otoka, aktivna u istraživanju divljine no i vrlo blaga u sjedinjavanju s prirodom. Posjetit ćemo neka od najljepših mjesta na otoku, kao gradove Lubenice, Cres, Valun i šumu Tramontanu te uživati u zanimljivim radionicama.

Cres-ljeto-beli-cres

1.dan: Beli – Radionica “Mozaik ljubavi”

Okupljanjem počinjemo putovanje. Kako? Jednostavnim upoznavanjem, u par riječi ispričanih od našeg tima. Nakon toga ostajemo malo u tišini sa onim što jest. Upoznajemo se iznad riječi. Za ovaj dan preporučamo post ( bez hrane), kako bi osjetila postala izoštrenija. Obroci (V)

2.dan: Martinšćica – Osor – Radionica “Jednostavnost”

Posjet destileriji eteričnih ulja i kontakt s mirisima i okusima Cresa. Svatko intuitivno izabere „svoje“ ulje; slijedi vježba koja će nam objasniti kako eteričnim uljem mijenjati stvarnost, perspektivu. Destilerija je u mjestu Martinščica, kraj mora, pa uzimamo ručnike i kupaće. Ručak, posjeta gradu Osoru i šetnja. Obroci (D,R,V)

3.dan: Beli – Radionica “Boje života”

Beli je interesantan zbog pogleda, šume. Prošle je godine navodno i bijeli jelen viđen u šumi. Bjeloglavi supovi živjeli su ovdje godinama. Beli je misterij. I samo da spomenemo , orlovi su česti posjetitelji plaža ispod Belog. Boje. Što su boje i kako se igrati njima. Obojite sebe, oslobodite kreativnost i inspirirajte sami sebe, svaki dan! Crtanje i slikanje, osjećanje snage boja. Samo da spomenemo, čarobna šuma Tramontana je samo 5 minuta od hotela. Obroci (D,R,V) ljet-tramontana

4.dan: Beli – šuma Tramontana

Posjet šumi Tramontani s našim šumskim vodičem. Što je Tramontana? Šuma. Ok, ali.. Bila je puna života, malih kamenih sela… a danas ? Još je puna života i tajnih puteva. Ovdje su labirinti, nevjerojatni krajolici i hrastove šume. Tramuntana je često uspoređivana sa šumom Harryja Pottera zbog magične privlačnosti i energije koja obitava među njenim oku vidljivim i nevidljivim stanovnicima. Šećući šumom nailazit ćemo na stihove uklesane u kamene skulpture, upoznavat se s raznovrsnim vrstama bilja i drveća. Labirinti pružaju mogućnost otkrivanja i prolaska u druge dimenzije ove šume uz nježnu pratnju i tople zvukove krošanja. Obroci (D,R,V)

5.dan: Beli – Radionica “Boje života”

Ovaj dan posvećujemo zvuku kroz radionicu Magentski trenutak u kojoj se koristi glas (zvuk) i tijelo. Kako bi se postigla alkemija, radi se u parovima. Ova tehnika, Victora Truviana, jako je lijepa i nježna, te vrlo dubora. Stvarajući neutralni magnetski trenutak, neutraliziraju se energetski naboji u tijelu, koje ono pamti kao ugodno ili neugodno. Nakon radionice, blizu je plaža pa se slušanje mora čini kao savršeni nastavak „festivala glazbe“. Obroci (D,R,V)

6.dan: Lubenice – Valun – Cres

Nakon doručka krećemo prema Lubenicama, predivnom uspavanom kamenom gradiću koji već 4.000 godina obitava na vrhu litice visoke 378 metara s koje se pruža veličanstven pogled na morsko bespuće i predivnu uvalu u dnu hridi. Nakon toga, romantično ribarsko mjesto Valun i grad Cres. Ručak u agroturizmu. Obroci (D,R,V)

7.dan: Beli – Radionica “Sedmo čulo”

Sedmo čulo. Sloboda, šetnja prirodom, možda nalaženje „svog“ drveta i poslagivanje dojmova. Obroci (D,R,V)

8.dan: Beli

Nakon doručka, odjava iz pansiona i povratak kućama. Obroci (D) Okupljanjem počinjemo putovanje. Kako? Jednostavnim upoznavanjem, u par riječi ispričanih od našeg tima. Nakon toga ostajemo malo u tišini sa onim što jest. Upoznajemo se iznad riječi. Za ovaj dan preporučamo post ( bez hrane), kako bi osjetila postala izoštrenija. Obroci (V)